İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi tarafından, 2015 yılında “Mavi Yolculuk Artık Daha Mavi” projesi adıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında yüzde 75 hibe desteği ile yaptırılan DTO Fethiye Atık Alım Teknesi, iki yıldır faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Fethiye ve Göcek bölgelerinde, denizdeki teknelerden yerinde atık alım işlemlerinin yürütülmesi ve bu bölgede atık alım sorunlarına destek vermesi amacıyla DTO Fethiye Atık Alım Teknesinin kullanım hakkı 2016 yılında 3 yıllık süreyle Deniz Temiz Derneği TURMEPA’ya devredildi. Günlük ortalama 12 tekneye hizmet veren DTO Fethiye Atık Alım Teknesi, 2016 ve 2017 yılında toplam 2018 tekneden 1 milyon 534 bin 243 litre gri/siyah su ve Bin 147 litre sintine suyu topladığı açıklandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan,

“Bu proje ile birlikte bölgemiz denizlerinin temiz tutulması amaçlanmıştır. Bölgemizde atık istasyonlarımız mevcut, fakat bu şekilde hizmet veren yok. DTO Fethiye Atık Alım Teknesi ile koylarda konaklayan teknelerden atıklarını rahatça toplayarak denize bırakılacak olası kirliliğin önüne geçmiş oluyoruz. Yaklaşmakta olan bayram dolayısıyla koylarımızda artacak olan tekne yoğunluğunu da düşünürsek DTO Fethiye, TURMEPA-1 Atık Alım teknesiyle birlikte denizlerimizin kirlenmesini mümkün olduğunca önlemiş olacaktır” dedi.
Kaynak: iha