ARTVİN’DE YAĞMUR YİNE KORKUTTU 

Artvin’in Borçka-Hopa ve Arhavi ilçelerinde yağan yağmur dereleri taşırdı, yollarda hasarlarla neden oldu. 

Yağmurun en çok hissedildiği Borçka’da Küçük köy Mahallesinde bulunan Çaghala Deresi yağan yoğun yağmur sonucu taştı ve çevrede bulunan birçok işyerinin su basmasına neden oldu. Derenin taşması en çok da Mahalle Camisi kenarında bulunan duvarın heyelan nedeniyle çökmesi oldu. Yapılan müdahaleler sonucu Selin Camiye ulaşması engellendi. 

Yağmurun yoğun yağışı oluşan taşkınlar nedeniyle Hopa Borçka arasıdna ulaşımı sağlayan Cankurtaran tüneli ulaşıma kapatılırken yolda kalan araçlar uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Yağmurun etkisini azaltması ile yolda ulaşım kontrollü verilmeye başlandı. 

BORÇKA BELEDİYE BAŞKANI ORHAN: YAĞMURUN BU ŞEKİLDE DEVAM ETMESİ BİZİ KORKUTUYOR 

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan yaptığı açıklamada can kaybının olmadığını, maddi hasar oluştuğunu aktardı. Hopa - Borçka karayolunun tedbiren ulaşıma kapatıldığını söyleyerek, "Biz bütün ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Can kaybı yok, ufak çaplı maddi kayıplar söz konusu. Şu anda müdahaleler yapılıyor. Yağmur şiddetle devam ediyor. Belediyenin bütün birimleri hazır vaziyette bekletiliyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Sevindirici tarafı can kaybının olmaması. Fakat yağmurun bu şekilde devam etmesi bizi korkutuyor, endişelendiriyor" şeklinde konuştu. 

"CAN KAYBI SÖZ KONUSU DEĞİL" 

Yağmurun şiddetle devam ettiğini belirten Orhan, "Meteoroloji'den gelen bilgiye göre yarın hava açık, fakat bugün şiddetli bir yağış var. Yağmur şiddetiyle devam ediyor. Hafif çaplı heyelanlar var, burası eğilimli bölge. Sadece bir eve heyelan arkadan girip ön taraftan çıkmış. Allah'tan orada yaşayanların köyde olduğundan kaynaklı bir can kaybı söz konusu değil" dedi. 

BORÇKA –MURATLI TÜNELİNDE ULAŞIM SAĞLANDI 

Borçka-Muratlı arasında ulaşımı sağlayan tünel aşırı yağmur sonucu çamurla doldu. Ekiplerin zamanında müdahalesi ile temizleme çalışmalarının başladığı tünelde çalışmalar sonunda ulaşım yeniden sağlandı.

HOPA DERESİNDEKİ YÜKSELME KORKUTTU 

Yağmurun etkili olduğu ilçelerden biri de Hopa oldu. Sundura deresinde akan suyun yoğun yağmur nedeniyle yükselmesi ilçede korku yaratsa da beklenen olmadı. Sanayi mevkiinde ve dere kenarına bırakılan bazı araçların suyun etkisi ile hasar gördüğü ilçede bir kamyon dorsesi de suya kapılarak akıntı ile Hopa’ya kadar geldi. 

Belediye Başkanı Taner Ekmekçi İlçenin yağmurdan etkilendiğini ifade ederek can kaybı ve yaralının olmaması en büyük tesellimiz. Tehlikeli gördüğümüz bir iki binadaki vatandaşlarımızı Belediyemiz konuk evinde misafir ediyoruz. Köylerimizde yer yer heyelanlar meydana geldi. Kaymakamımızla beraber koordineli bir şekilde gerek Belediye ve gerek diğer birimlerdeki ekiplerimiz sahaya seferber edilmiş ve olumsuzluklara karşı müdahalelere devam etmektedirler. 

HOPA KÖYLERİNDE HEYELANLAR ULAŞIMI ETKİLEDİ. 

Yağmurdan en çok etkilenen de köyler oldu. Birçok köy yolu heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapanırken Hopa kriz masasının ekipleri seferber etmesi ile kapanan köy yolları da ulaşıma açıldı. 

ARHAVİ VE KEMALPAŞA’DA DURUM SAKİN 

Yağan yağmurdan en az etkilenen ilçeler Arhavi ve Kemalpaşa oldu. Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek yağmurun kendi ilçelerinde fazla etkili olmadığı, özellikle köylerde küçük çaplı heyelanların dışında bir olumsuzluğun olmadığını ifade ederek, ekiplerinin her türlü olumsuzluğa karşı hazır olduklarını ifade ettiler. 

BORÇKA VE HOPA’DA HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILACAK 

Borçka Kaymakamlığı ve Hopa Kaymakamlığı da Afad kanalı ile her iki ilçede hasar tespit çalışmalarına yağmurun etkisini kaybetmesi ile başlayacakları öğrenildi. 

AFAD VE HOPAK SAHADA 

Artvin AFAD ve Hopa Arama Kurtarma ekibi HOPAK yağmurun başladığı andan itibaren yaşanan olumsuzluklara müdahale için sahada çalışmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlar her iki ekibinde çalışanlarına teşekkür etmeleri gözlerden kaçmadı. 

Hayati Akbaş /Hopa

Editör: TE Bilişim