"Akdeniz'i Temizleyelim" kampanyası

Kampanya kapsamında, Hatay'ın Dörtyol ilçesi kıyılarında dalgıçlar temizlik çalışması yaptı. Akdeniz'e kıyısı bulunan 21 ülkede eş zamanlı başlayan "Akdeniz'i temizleyelim- Clean Up The Med" kampanyasının Türkiye ayağında, Hatay'daki Dörtyol ilçesi kıyısında dalgıçlar temizlik çalışması yaptı.

İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, Akdeniz'deki kirliliğe dikkati çekmek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen kampanya kapsamında, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAHO-DER) öncülüğünde Dörtyol Dörttaş sahil kıyısında etkinlik gerçekleştirildi.

YAHO-DER Başkanı Mustafa Özer, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin amacının, Akdeniz'de deniz kirliliğine neden olan faktörlerin azaltılması veya engellenmesi için kamuoyu oluşturmak olduğunu söyledi. Akdeniz kıyılarında 21 ülke, 584 şehir, 750 turistik ve 286 ticari liman bulunduğunu belirten Özer, 46 bin 270 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridini ziyaret eden 200 milyon kişinin çöplerinin yüzde 80'inin denize atıldığını vurguladı.

İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçlarının da dalış yaparak deniz altından topladıkları atık maddelerin çıkardığı etkinlikte, öğrenciler ile Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği üyeleri sahil bandında çöp toplayarak kıyı temizliğine katkı sağladı

Editör: TE Bilişim