ABD'li Tanker Sahibi ve Operatörü Hava Kirliliği ihlali için 3 milyon dolar ödeyecek

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), ABD Karayipler Emisyon Kontrol Alanı (ECA) için hava emisyon düzenlemeleri, kayıt tutma gereklilikleri ve adaletin engellenmesi ihlallerinden bir tankerin sahibi ve operatörünün, ayrıca başmühendis ve ilgili mürettebatın mahkum olduğunu belirten bir haber yayınladı.

ECA'nın 3 Ocak 2017 ile 10 Temmuz 2018 arasındaki 26 ayrı geçişinde tanker, uyumlu düşük kükürtlü akaryakıt kullanmadığını tesbit etti.. Petrol kayıt defterinde ise hatalı bir şekilde uyumlu yakıtın kullanıldığını gösterdi. En düşük rütbeli mürettebat, soruşturmalar başladığında ABD Sahil Muhafızlarına yalan söylemeye yönlendirildi. 

Her mal sahibi ve işletmecinin 1,5 milyon dolar para cezası ödemesi, dört yıl denetimli serbest bırakılması ve bir çevresel uygunluk programı uygulamasına karar verildi. Üç memur, üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı ve bu süre zarfında bir gemide Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönmemeleri emredildi. 

Ayrıntılar :

ABD Virjin Adaları Bölgesi Avukatı Gretchen Shappert, IONIAN DENİZCİLİK VE TİCARET A.Ş., LILY SHIPPING LTD. Croix, USVI'daki Motor Tankeri (“M / T”) Okyanus Prensesi, USVI Sanıkların davranışları, ABD Karayipler Emisyon Kontrol Alanında (“ABD Karayipler ECA”) izin verilen maksimum kükürt konsantrasyonunu aşan yakıtı kullanma ve aldatma çabalarını içermiştir. ABD Sahil Güvenlik M / T Okyanus Prensesi'nde kullanılan yakıtın kaynağını denetler.

Editör: TE Bilişim