Cennet Gökova`nın dibi balçıkla kaplandı

Hint Okyanusu`ndan gelen 33 canlı türünün canlı türlerini olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.
 
CENNET koyları ile ünlü Gökova Körfezi `nde deniz dibini çamur ve terörist yosunların bürüdüğü, Hint Okyanusu `ndan gelen 33 canlı türünün canlı türlerini olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Öztürk başkanlığında 12 bilimadamının bulunduğu Yunus Araştırma ve İnceleme Gemisi `nin 15 Haziran `da Ege ve Akdeniz `deki başlattığı incelemeler kapsamında, bir haftadır Gökova Körfezi `nde sürdürdükleri çalışmalar tamamlandı. Gökova Körfezi `nde su ısısının üç derece kadar arttığı, aşırı kirlendiği görüldü.

Canlılar artık yaşayamıyor

İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Öztürk , Gökova `da 15 millik alanda tarama yaptıklarını belirterek, `En temiz yer olarak kabul ettiğimiz ve cennet dediğimiz Gökova Körfezi `nin aldığımız numunelerde 30-100 metre derinlikte dahi kirlilik nedeniyle balçık oluştuğunu, canlılarının oksijensiz ortam nedeniyle yaşama fırsatı bulamadığını gördük` dedi.

KABUKLULAR ÖLDÜ

Araştırmaya katılan Öğretim üyesi Yrd . Doç . Dr. Bülent Topaloğlu , `Gökova Körfezi `nin balçığa dönüştüğünü gördük. Tek bir deniz kabuklusu ve mikroorganizma yaşama şansı bulamıyor. Terörist yosun dediğimiz `Caulerpa Racemosa`da buralara kadar gelmiş.` diyor.

Vatan
 

Editör: TE Bilişim