Canna International adlı yeni kayıtlı bir Türk firması, Alman Chemikalien Seetransport firması tarafından yıl sonunda satıldığı bildirilen 2004 yapımı iki long range ürün tankerinden birinin alıcısı olduğu bildirildi.  

Chemikalien Seetransport'un son iki satışı, Hudong Zhonghu yapımı ikili, Mooni olarak yeniden adlandırılan Chemtrans Moon ve Nile olarak yeniden adlandırılan Chemtrans Sea'. 74.000 dwt büyüklüğündeki iki gemiden her birinin 17 milyon dolara satıldığı açıklandı.. 

Canna International'in merkezinin, İstanbul Lagoon Plaza'da bulunduğu, Chemtrans Moon'un alıcısının ise Celadon Seaways olarak kayıtlı olduğu belirtildi.

Yeni ticaret yollarının açılmasının teşvikiyle yıl sonunda bir dizi LR tankeri satıldı. Türkiye'den bu sektöre akın eden diğer tanker sahipleri arasında, geçen hafta 74.000 dwt'lik iki adet Hyundai Mipo yapımı gemi,  Alpine Pioneer (2010) ve Alpine Pembroke (2011)'u blok halinde 65 milyon $ karşılığında filosuna eklediği bildirilen Advantage Tankerleri de yer alıyor.

"Global Maritime Congress (GMC'24)" 20 – 21 Mayıs'ta "Global Maritime Congress (GMC'24)" 20 – 21 Mayıs'ta

Türk mülkiyetindeki filonun değerinin, Ukrayna ile savaşın başlamasından bu yana hızla arttığı bildirildi.

Editör: Nermin İstikbal