Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki, Gelibolu Lisesi’nden 1970-1971 yılında mezun olan 6/ A Fen ve Edebiyat sınıfının öğrencileri 45 yıl sonra aynı okulun bahçesinde buluştular.

Gelibolu lisesinin ilk mezunları olan o yılların öğrencileri, okul zili çalmış gibi, sözleştikleri saatte ikişer, üçer okulun kapısından bahçeye 45 yıl öncesinin heyecanı ile girdiler.

Birçoğu bunca yıl sonra birbirleri görmenin sevinci ile kucaklaşırken, kimileride birbirlerini tanıyabilmek için birbirlerine şakalaşarak ip uçları verdiler. Okul bahçesinde buluşmak için sözleşen tüm mezunların gelmesinden sonra ders başlama zilinin çalmış gibi sevinç ve heyecan içinde 45 yıl önce okudukları sınıflarına girdiler.

Okudukları okulun sıralarına 45 yıl aradan sonra tekrar oturmanın heyecanını yaşayan 1970 ve 1971 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerinden David Kara(64) sınıf yoklaması yaptıktan sonra, sembolik olarak ders yaptılar. Hem neşe, hem de duygu yüklü anların yaşandığı sıralarda, bazı mezunlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Türkiye´nin dört bir yanından olduğu gibi İsrail’den gelerek bu mutluluğa ortak olan David Kara, bu yaşanan mutluluğu nasıl anlatabileceğini bilmediğini ve inanılmaz bir sevinç ile duygusallık arasında kaldığını belirterek, "çocukluk ve lise yıllarım Gelibolu’da geçti. Liseyi bitirip birkaç yıl sonra İsrail’e döndük orada yaşamaya başladık. Ama Gelibolu’dan kopmadık, kopamadık. Ara, ara buraya gelerek arkadaşlarımı görüp,anılarımızı yaşıyorduk. Ama bu kez çok farklı inanılmaz bir duygu seli yaşadık. Ahmet Muratoğlu arkadaşım ile o yılların ilk mezunlarıyla buluşalım dedik. Tabii ki, çoğu ile irtibatımız yoktu. Özellikle bayan arkadaşlarımızı bulmak daha zordu ve biz bunu başardık. İletişimde olanlarımızla sosyal paylaşım sitesinden yayın yaptık. Bir süre sonra bu yayınımıza cevaplar gelmeye başladı. Biri, birini, o ötekini derken haberleşip buluşmaya karar verdik ve işte o yılların ilk mezunları ile okulumuzda ve sıralarındayız. Mutluluk tarif edilecek gibi değil" dedi.
Kaynak: iha