2016 yılında Gestaş Akademi adı altında personel eğitimine önem veren Gestaş Deniz Ulaşım, 2017’de de bu faaliyetlerine devam ediyor. Şirket, Çanakkale Polisevi’nde düzenlenen programlarda gemi adamları, iskele, gişe ve güvenlik personeline stres yönetimi, problem çözme, karar verme teknikleri, iletişim ve ilişki yönetimi konularında kişisel eğitim verdi.

Gestaş Deniz Ulaşım, 2016 yılında başlattığı Gestaş Akademi adı altındaki eğitimleri 2017 yılında da sürdürüyor. Şirket, bünyesindeki gemi adamları, güvenlik, gişe ve iskele personeline stres yönetimi ve problem çözme-karar verme teknikleri üzerine eğitim programı düzenledi. Eğitmen Gürcan Akçay’ın sunumuyla Çanakkale Polisevi’nde gerçekleştirilen eğitimlerin ilki gemi adamlarına yönelik yapıldı. Yaklaşık 50 gemi adamının katıldığı eğitimde “Stres nedir, Stresin kaynakları, Zamanı iyi yönetme, Stresle başa çıkma, Çatışmalar” gibi konu başlıkları altında personelin strese sebep olan kaynaklara ilişkin farkındalık oluşturmak, bu kaynakların ortadan kaldırılmasına ilişkin gerekli bilgiye sahip olmalarını sağlamak amaç edinildi. Eğitimin temel amacı, personelin stresi yönetebilme ve stresten faydalanabilme konusunda kısa ve uzun vadeli çözüm ve teknikler hakkında bilgi olmalarını sağlamak, iş ve özel yaşamlarında daha fazla kontrol duygusuna sahip olmalarına yardımcı olmak olarak özetlendi. Kurum içi ve kurum dışı iletişimin daha etkin kullanılmasını da amaçlayan eğitimlerde, analitik düşünmeye yönelik çalışmalarla, problemlerin kalıcı olarak çözülmesini sağlamak, problemleri ortaya çıkmadan ön görerek önleyebilme becerileri kazandırma, karar alma süreçlerini hızlandırma gibi konular üzerinde duruldu.

YAZ DÖNEMİ ÖNCESİ EĞİTİMLER ARTIYOR

Gestaş Akademi’nin bir sonraki eğitimi de iskele, güvenlik ve gişe personeline yönelik olarak gerçekleştirildi. Gün içerisinde kurumun hizmet verdiği iskelelerde görev yapan personelin, yolcu ve araç geçişlerinin sayılarına orantılı olarak yoğun bir iş yüküyle karşı karşıya kaldığı hatırlatılan eğitimlerde, özellikle yaklaşan yaz dönemi yoğunluğu öncesi zamanı verimli kullanma ve iletişim-ilişki yönetimi konularının önemine dikkat çekildi. Program, Eğitmen Gürcan Akçay’ın eğiten, anlatılanları uygulamalı olarak gösteren eğitici oyunlarıyla renklendi. Personelin sorularak sorarak aktif katılım sağlamalarıyla eğitim daha da verimli hale geldi. Gestaş Akademi’nin personele yönelik eğitimleri Nisan ayı içerisinde yapılacak oturumlarla devam edecek.

Kaynak: iha