Çanakkale’de 22’ncisi düzenlenen Japonya günleri renkli görüntülere sahne oldu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türk Japon Dostluğu Topluluğu’nun düzenlediği Japonya Günleri’nin bu yıl 22.sini düzenlendi. 2-3 Mayıs 2016 tarihlerinde Anafartalar Yerleşkesinde gerçekleştirilen 22. Japonya Günleri, yoğun bir katılım ile başladı. Her yaştan kesime hitap eden ve Japonya’nın kültürlerini Çanakkale ile buluşturan Japonya Günleri’nde, Kendo (Japon Kılıç Teknikleri), Origami (Kağıt Katlama Sanatı), Sadou (Japon çayı töreni), Shodo ( Japon Kaligrafisi Sergisi), Japon yemekleri, film-anime gösterilerinin yer aldığı yaklaşık 15’e yakın etkinlik yer aldı.
Etkinlikler sırasında dağıtılan Japonya’nın geleneksel yemeği ‘Kara - age’ ve bu yıl bölüm öğrencileri tarafından hazırlanarak ikinci sayısı çıkarılan Manga dergisi ‘Mangaman 2’ büyük beğeni topladı.
3 Mayıs tarihinde Anafartalar Yerleşkesinde devam edecek olan 22. Japonya Günleri hakkında konuşan Türk-Japon Dostluk Topluluğu Genel Kurul Öğrenci Başkanı Benay Zor ve Başkan Yardımcısı İbrahim Onur, herkesi Japonya gelenekleri görmeye davet etti.
Kaynak: iha