AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye’de yapılan deniz ürünleri ihracatında Çanakkale’nin önemli bir yer olduğuna vurgu yaparak, yeni bir müjdenin bilgisini verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’ye yeni su ürünleri kontrol teknesi kazandırıldığını söyledi. Çanakkale’nin konumuna dikkat çeken Turan, “İlimiz 671 kilometrelik sahil şeridine sahip. Ege Denizi ve Marmara Denizine kıyısının olması, Çanakkale Boğazı, Saroz Körfezi ve Edremit Körfezine ve iki adaya sahip olması ve iç su kaynakları bakımından zenginliğinden dolayı geniş av sahalarına sahiptir. Tür çeşitliği bakımından zengin ve avcılık çeşitliliği fazladır” dedi.

Deniz ürünleri avlanmasının önemine vurgu yapan Turan, “Çanakkale’miz, deniz ürünleri avlanmasında önemli bir konuma sahip. Balık ihracatı ekonomik anlamda ciddi gelir kaynağı oluşturmaktadır. Bu anlamda kontrollerinde sıkı yapılması gerekiyor. Şehrimize yeni bir kontrol teknesi kazandırıyoruz. Su ürünleri kontrol teknesi için 1 milyon 100 bin TL parası çıktı, şu anda özel idare bütçesine aktarıldı. Teknenin teknik şartnamesi hazırlandı ve ihale aşamasına gelindi” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha