Biga Belediyesi ve Biga Kent Konseyi işbirliğinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Atıksu Arıtma Tesisi’nde 54 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte, ıhlamur, akçaağaç, dışbudak, iğde, süs eriği ve süs elması fidanları dikildi. Fidan dikiminin ardından konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, " Biga’da Çevre Derneği’ni 2003 yılında kuran ekibin içindeydim ben de. Önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Derneğin varlığı bile birçok sanayi kuruluşu için caydırıcı durumdaydı. Biga’mız havası en temiz ilçeler arasında. Tabi çevremizde santraller yapılıyor. Enerjiye de ihtiyacımız var. Ancak çevre duyarlılığını da çok önemsiyoruz. Çevreye verilen zararı minimuma indirmemiz gerekiyor. Şirketler önlemlerini almak zorundalar. Bu tesis, biz göreve geldiğimizde yarım inşaat halindeydi. Tamamladık ve 2015 yılında faaliyete geçirdik. Burada Biga’nın tüm kanalizasyon atıkları temizleniyor. Bu şekilde biz belediye olarak denizimizi kirletmiyoruz. Biz Biga’da sadece son 1 yılda 10 binden fazla ağaç diktik. Ben Eskişehir’de okuduktan sonra yeniden ziyarete gittiğimde yaşanan değişikliği daha net görüyorum. Sizler de benim gibi öğrenciliğiniz sona erdikten sonraki yıllarda uğradığınızda Biga’nın ne kadar yeşil bir görüntüsü olduğuna tanık olacaksınız. Boş bulduğumuz her yere ağaç dikmeye çalışıyoruz” dedi.

Etkinliğe; Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Kent Konseyi Başkanı Sedat Şahin, Biga Kent Konseyi Sekreteri Murat Gülcen, Biga Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Biga Gençlik Meclisi Başkanı Suat Sayı ve gençlik meclisi yönetimi ve üyeleri ile Biga Genç Tema Topluluğu temsilcileri katıldı.

Konuşmaların ardından Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Müge Çelik Biga Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezdirdi.
Kaynak: iha