Kestel Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin ikicisi Kestel Kent Meydanında yapıldı.
Şenliğe Kestel Kaymakam Vekili Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Ak Parti Kestel İlçe Başkanı Necmettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, belediye meclis üyeleri, protokol Mensupları, ilçe sakinleri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program protokol konuşmalarının ardından geleneksel çocuk oyunları yarışmaları ile sona erdi.
Programla ilgili açıklama yapan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Hızla gelişen teknoloji maalesef beraberinde kültürel yozlaşma ve geçmişini unutan bir nesil yetişmesine sebep olmakta. Geçmişte sokaklarda koşup oynayan, sosyalleşen çocuklar bugün bilgisayar, tablet, akıllı telefon ellerinde nerdeyse günün 24 saati sosyal medya internet oyunları gibi sanal aleme dalmış, dünyadan kopmuş, asosyal birer canlıya dönüşmüş durumda. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde hayata geçirdiğimiz bu etkinlik ile çocuklarımızı sanal alemden kurtararak gerçek dünyada arkadaşlar edinebileceği, sosyalleşe bileceği, geçmişte sokaklarımızda mahalle aralarında oynanan yağ satarım bal satarım, yakar top, beş taş, halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, dokuz taş, seksek ve tombik gibi oyunları çocuklarımıza yeniden kazandırarak gerçek dünyaya dönmelerine imkan sağlıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz oyunlarımızı inşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş bir yelpazeye yayarak daha da ileri taşıyacağız" dedi.
Kaynak: iha