Osmangazi Belediyesi’nin Karaman, Fatih Çiftehavuzlar, Demirtaş, Atıcılar ve Ertuğrul Sağlam Yüzme Havuzları, okulların kapanmasıyla birlikte çocukların akınına uğradı.
Osmangazi Belediyesi tarafından çocukların tatillerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla 18 Haziran’da başlatılan ve 15 Temmuz’da sona erecek Yaz Dönemi Yüzme Kursları’nın ilk dönemine bin 870 çocuk kayıt yaptırdı. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2 ayrı program ve 3 dönem halinde gerçekleştirilen yüzme kursuna katılan kursiyerler, yaş ve yüzme bilme derecelerine göre gruplara ayrılıyor. Hafta içi programında çocuklar 10.00-17.00 saatleri arasında birer saatlik dilimler ile haftanın dört günü eğitim alıyor. Hafta içi programları 3 hafta sürüyor ve her çocuk toplam 12 saat yüzme eğitimi görüyor. Hafta sonu programları ise 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. 4 hafta süren ve birer saatlik yüzme eğitimin verildiği hafta sonu programları sonunda ise her çocuk 8 saat yüzme eğitimi alarak kursu tamamlıyor. Profesyonel yüzme hocaları nezaretinde gerçekleştirilen eğitimler sonunda, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yaz döneminde okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilerimizin tatillerini spor yaparak geçirmeleri sağlamak adına her yıl çeşitli branşlarda yaz spor okulları düzenliyoruz. Bu yılki kurslarımızın yüzme branşına çocuklarımızın ilgisi büyük oldu. Öğrenciler yaz tatillerinde yüzmenin keyfini çıkardı. Çocuklarımızın ve yetişkin vatandaşlarımızın yüzmesi için yaz kış açık. 7’den 70’e tüm Bursalıları yılın 12 ayı havuzlarımızda yüzmeye bekliyoruz” dedi.
Kaynak: iha