'Bizi TBMM'ye Götürün Krizi' 
 
Bu sözler üzerine DTP’de kriz çıktı.

Türk, “Ortam müsait değil” derken Eşbaşkan Emine Ayna öneriye sıcak. Türk’ün önceki geceki “Artık normal vatandaştırlar, isterlerse
DTP grup toplantısına gelebilirler” sözlerine ise muhalefetten tepki var.

TÜRKİYE’ye giriş yaptıktan sonra sorgulanarak serbest bırakılan PKK’lıların önümüzdeki hafta DTP’nin Meclis Grup toplantısına katılacağı yönündeki haberler
Ankara’da gerginlik yarattı.

MECLİS’E GELMELERİNE ENGEL YOK

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, önceki gece katıldığı TV programında “Bizim davet planımız yok. Ancak artık serbest ve normal vatandaştırlar. Gelirlerse gelirler ve grup toplantısına katılırlar” sözleriyle TBMM’nin yolunu açtı. Dün ise Diyarbakır’da bu konuda DTP’de kriz vardı. PKK’lılar kendilerini TBMM’ye götürmelerini, taleplerini ileteceklerini söylediler.

MHP’DEN DE RANDEVU TALEBİ

DTP Lideri Türk ise “Ortammüsait değil” diyerek karşı çıktı. Eşbaşkan Emine Ayna’nın PKK’lıların talebine sıcak bakması ise partide bir krize neden oldu. Diyarbakır’dan Ankara’ya geçecek olan 4’ü kadın 8 PKK’lı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti, CHP ve MHP’den randevu isteyecek.

GÜL VE ERDOĞAN’A MEKTUP

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere yazılan 3 sayfadan
oluşan 9 maddelik mektup ise Şırnak Vali Yardımcısı Abdullan Aktaş’a teslim edildi. PKK’lıların Ankara ziyareti ertelenirken kriz, bugün Diyarbakır’da DTP Parti
Meclisi toplantısında tartışılacak, karar toplantı sanrasında verilecek.

Türk milletine hakarettir

MEHMET ŞANDIR MHP Grup Başkan Vekili:

Dün yaşananlar DTP’lilerin, dağdan inenleri Meclis’e getirme ihtimalinden daha vahim ve çirkin görüntülerdir. Dünü yaşatanlar bunu da yaşatabilirler. Meclis Başkanı’nı ve savcıları göreve davet ediyoruz. Yaşananlar hukuksuzluktur. Türk milletine ve cumhuriyete hakarettir. Bir meydan okumadır. Bu yaşananlar Türk milleti tarafından kara bir leke olarak anılacaktır. Ve sebep olanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

PKK aleni Meclis’te olur

HAKKI SÜHA OKAY CHP Grup Başkan Vekili:

Bunların Meclis’e gelmelerinde yasal bir engel yok. Ancak PKK bu defa aleni olarak Meclis’te olur. Bunlar terör örgütünün içerisinden çıkıp gelmişlerdir; dağda da piknik yapmadılar. Bu ülkeyi bölücü faaliyetlerinin bir parçası oldular. Sınırda kurallara aykırı olarak özel mahkemeler kuruldu ve serbest bırakıldılar. Meclis’e gelirlerse çok doğal ki onları ağırlamak görevi de AKP’ye düşer.

Bu görüntüler doğru değil

VAHİT ERDEM AK Parti Kırıkkale Milletvekili:

Zafer, kahramanlık gösterisi yapılması doğru değil. Bu kadar şaşalı bir karşılamanın yapılması milleti üzüyor. (Gazetehabertürk)

Editör: TE Bilişim