Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 5. Türkiye Değer Ödülleri başvuruları başladı.
15 Mart’a kadar devam edecek başvuruların bu yılki teması “Sorumluluk” olarak belirlendi. Hedef kitlesi Türkiye genelindeki ortaokul ve liselerin olduğu yarışma kapsamında öğrenciler belirlenen temayla ilgili olarak hazırladıkları eserleri 15 Mart’a kadar okullarına sunması gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Ensar Vakfı Bingöl Şubesi Başkanı Mensur Katıksız, tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini başvuru yapmaya davet etti. Katıksız, “Toplumda ve bireyde kaybolan değerlerimizi yeniden inşa ve canlı tutmak, tüm toplum olarak hepimizin görevidir. Toplumsal birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirecek kazanımlarımız manevi değerlerimizdir. Öğrencilerimize farkındalığı oluşturmak ve bu değerleri içselleştirmek gayesi ile Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bir protokol ile tüm Türkiye’deki okullarda ödüllü yarışmalar düzenlemektedir” dedi.
“BÜTÜN ÖĞRENCİLER KATILABİLİR”
Ödüllerin “Değer Ödülü” ve “Eser Ödülü” olmak üzere iki kategoride verildiğini kaydeden Katıksız, “Başvurular okullarımızın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimizin iki ana kategoride başvuru yapabilecek. Birincisi ve en önemlisi ‘Değer Ödülü’ kategorisidir. Öğretmeni tarafından öğrencisi hakkında sorumluluk değerini içselleştiren ve davranış haline getiren öğrencilerini teklif eder. İkincisi ‘Eser Ödülü’, bu kategoride ise öğrenci kendisi sorumluluk değerini şiir, hikâye, resim, kısa film ve Karikatür olarak yansıtacak” ifadelerini kullandı.
Katıksız, “Değer Ödülü” kategorisi ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde Türkiye birincilerine 6 bin, ikincilere 5 bin, üçüncülere 4 bin TL Ensar bursu, “Eser Ödülü” kategorisinde ise, Türkiye birincilerine 6 bin TL Ensar bursu verileceği kaydetti.
Kaynak: iha