AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, UZMAR Denizcilik'in katkılarıyla inşa edilen, İTÜ Denizcilik Fakültesi Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane Binası Teslim ve Açılış Töreni'nde şu açıklamalarda bulundu:

"Eğer denizcilik olmasaydı, denizcilerimiz olmasaydı, insanların yarısı açlıktan, yarısı da soğuktan ölebilirdi. Su anda iklim değisikligini de dikkate aldığımızda elimizde kalan en sağlam malzememiz denizlerimizdir. Karaları elbirliğiyle hallettik, yaşanamaz hale getirdik. Doğrusu bu..''


İmzalanan Paris Sözlesmesi'ndeki taahhütlere uyacaklarını vurgulayan Yıldrım, şöyle devam etti:

"Artık Avrupa Yeşil Şartı var. Karbon salınımını ne kadar azaltırsanız o kadar para kazanıyorsunuz. Sadece imalattan değil, çevreyi kirletmediğinizi belgelediğiniz her işten Yesil Mutabakat gereğince size, gelismiş ülkeler para veriyor. Sistem böyle çalışacak bundan sonra. Tamam bir maliyeti var ama bu maliyetten sonra gelir elde edeceksiniz. Yapmazsak bırak gelir elde etmeyi, yaptığımız ürünü kimseye satamayacagiz."

''Gelecekte gemilerde mürettebat olmayacak!''

Denizcilik sektörü için devreye alınan yatırımlara da değinen Yıldırım, dijitalleşmenin bütün ezberleri bozduğunu, bundan 10 yıl sonra bugün bilinen mesleklerin yarısının yok olacağını, gelecekte gemilerde mürettebat olmayacagini belirterek, "Bundan sonra akıl teri her şeyin önünde gelecek. Akıl terini dökmeden dünyada söz sahibi olmak gittikçe zorlaşacak.'' dedi. 

Denizciliğin küresel bir meslek olduğunu belirten Yıldırım, gençlere en az bir yabancı dil öğrenmelerini ve denizcilik işini en az 5 yıl yapmalarını önerdi.

''Kaptan Altay Altuğ Kampüsü" denizcilere kazandirilacak!

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde 1992-1993 yillarinda dersler verdiginden bahseden Binali Yıldırım, binanin çevre düzenlemeleri konusunda verdiği destekleri hatırlatarak merhum Kadir Topbaş'ı da andı. Yıldırım, UZMAR Denizcilik'in destekleriyle kampüsün tamamen yenilenecegini ve adının da "Kaptan Altay Altuğ Kampüsü" olarak denizcilere kazandirilacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim