Hollanda bayraklı bir genel kargo gemisi iki yeni kompakt sabit kanatlı ünite ile donatılarak yeni nesil yelkenleri seyir halinde test etmeye başladı.

Frisian Sea isimli Hollanda sahipli 6,477dwt genel kargo gemisi, ilk seyrini VentiFoils(Rüzgar Destekli Gemi Tahrik Üniteleri) adı verilen sistemler çalışır vaziyetteyken İsveç'e yaptı. Boomsma Shipping'in sahibi olduğu, 118 metre uzunluğunda sekiz yaşındaki gemi, eConowind ile pilot programın bir parçası olarak rüzgar teknolojisi ile güçlendirildi. Sistemin kurulumu ise geminin son uğrak limanı Harlingen'de tamamlandı.

İlk seyir sırasında Ventifoil'lerin kullanılmaya başlanmasıyla sistemler üzerinde ilk testler başladı ve önümüzdeki aylarda mürettebatın sistem ve operasyonları optimize etmek amacıyla eğitileceği belirtildi.

Proje koordinatörü Tessa Remery yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki iki yıl boyunca performansı test edeceğiz. Bu yenilikçi teknoloji, çeşitli rüzgar koşullarında günlük operasyonlarımızda uyumlu çalışmalıdır. Yüzde 10 civarında tasarruf sağlamayı umuyoruz." ifadelerini kullandı. Yükleme esnasında Kısa sürede kurulumu tamamlanabilen sistemlerin vinçler vasıtasıyla kolayca kaldırılabilmesinin yük operasyonlarını sekteğe uğratmayacağının altı çizildi.

Editör: TE Bilişim