Wärtsilä teknoloji şirketi, ''CO2-nötr'', yani karbon emisyonsuz veya emisyonu azaltılmış sıvı yakıt üretimi ve tedariği için bir tesis inşa etmek üzere büyük bir sözleşme imzaladı.

Tesis, karbon nötr LNG yakıtı üretmek için doğal gaz şebekesinden gelen gazı sıvılaştırarak çalışacak. Yılda yaklaşık 100.000 ton kapasiteye sahip olacağı belirtilen tesis Almanya'nın Köln şehrinde yer alacak. Anlaşmanın Eylül 2020'de yapıldığı gelen detaylar arasında.

2022 sonbaharına kadar tamamen faaliyete geçmesi beklenen Tesis için Wärtsilä'nın sözleşmeyle kabul edilen sorumlulukları; tesisin mühendisliğini, inşaat işlerini, kurulumunu ve işletmeye alınmasını içeriyor. Ayrıca tesis, Wärtsilä’nın Puregas CA teknolojisine dayalı bir gaz arıtma sistemi, Wärtsilä’nın Semi-Dual Brayton teknolojisini kullanan bir sıvılaştırma ünitesi, depolama tankları, kamyon dolum istasyonları ve güvenlik de dahi olmak üzere gerekli tüm yardımcı ekipmanı içerecek.

Wärtsilä ayrıca yaptığı açıklamada ''Yaşam döngüsü, inovasyon ve dijitalleşmeye odaklanarak müşterilerimize sürdürülebilir bir geleceğe doğru yolculuklarında yardımcı oluyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilişim