Hollanda merkezli armatör şirket Tharsis Sea-River Shipping, şirketle aynı ismi taşıyan genel kargo gemisi Tharsis'e iki set TwinFoil rüzgar destekli tahrik sistemi kurmak için eConowind ve NG tersanesi ile bir sözleşme imzaladı.

TwinFoil tahrik sisteminin, uçakların iniş ve kalkış sırasında kullanılanlara benzer flap prensibine sahip kanatlardan oluştuğu ve gerektiğinde yukarı ve aşağı katlanabildiği belirtildi.

Tharsis Sea-River Shipping'in ortak sahibi Jan Albert Bosma; “Duisburg'dan İngiltere'nin doğu kıyısına yaptığımız haftalık seferlerimizde her zaman mümkün olduğunca az yakıt kullanmaya çalışıyoruz. Bunun için akıntıları ve gelgiti kullanıyor ve programımızı optimize ediyoruz. Rüzgar destekli tahrik sistemi eklemek, yakıt tüketimimizi daha da azaltacak.'' ifadelerini kullandı. 

Proje aynı zamanda Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından desteklenen AB Rüzgar Yardımlı Gemi Tahrik (WASP) programı tarafından destekleniyor.

EConowind CEO'su Frank Nieuwenhuis; "Tharsis'i müşteri tabanımıza eklemekten mutluluk duyuyoruz ve hem nehir hem de Kuzey Denizi rotasında TwinFoil'den çok şey bekliyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilişim