Uzay uçuş şirketi SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri'nin insanlı uzay programında uzun bir duraksamadan sonra, dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonu'na iki Amerikan astronotunu başarıyla ulaştırdı. Dokuz yıl içinde ABD’den gelen ilk insanlı uzay uçuşu ve ticari bir şirket tarafından yürütülmüş oldu ve astronotlar Uluslararası Uzay İstansyonu’na bağlandı.

SpaceX'in daha önceden kanıtlanmış Falcon 9 roketi, uzaya yapılan operasyonların maliyetlerini düşürmek için geri indirilmek üzere tasarlanmıştı. O anlardan gelen video, Falcon 9’un tasarlandığı gibi saniye saniye başarılı bir şekilde denize inişini kaydetti.

Astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) görevlerini tamamladıktan sonra, aynı kapsülü kullanarak dünyaya geri dönecekler. Apollo misyonları gibi, iniş bir sıçrama olacak ve SpaceX kurtarma gemisi Go Searcher, kapsülü Florida'nın Atlantik kıyılarında bir konumdan alacak.

SpaceX CEO'su Elon Musk gazetecilere verdiği demeçte görevin başarısında sevinç duyduğunu söyledi. Musk Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, "Bu gün gerçekten duygularımın üstesinden geliyorum, bu yüzden açıkçası konuşmak zor," dedi. "Bu hedefe doğru 18 yıldır çalışıyorum, bu yüzden gerçekleştiğine inanmak benim için zor.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim