İnsan saçının 3'te 1'i genişliğinde!

Hollanda Leiden Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, dünyanın en küçük gemisini inşa ettiklerini öne sürdüler. İsimsiz tekne bir mikro-3 boyutlu yazıcı ile oluşturuldu ve 30 mikrometre boyunda. Bu, tek bir insan saçının yaklaşık üçte biri genişliğinde olduğu anlamına geliyor.

Leiden araştırmacıları Rachel Doherty ve Profesör Daniela Kraft liderliğindeki ekip, tekneyi su veya diğer sıvılar içinde hareket eden küçük parçacıkların araştırılması sırasında yaptı. Bu mühendislik parçacıkları, ultra hassas bir 3D yazıcı kullanılarak basıldı ve ardından bir ucu platinle kaplandı; bu platin yama, parçacığı su boyunca ileriye doğru iterek hidrojen peroksit ayrışmasını katalize ediyor.

Ekip, biyolojik mikro yüzücülerin (örneğin bakteriler) hareketini simüle etmek dolayısıyla teşhis ve ilacın vücuda yayılmasını kolaylaştırmak gibi amaçlar için sentetik mikro yüzücüler tasarlamak yönünde yeni bilgiler edindiklerini söyledi.

Kraft, CNN'e verdiği demeçte, " Vücut içi küçük bir ilaç dağıtım aracı oluşturmak için uygun tasarımı öğrenmeye çalışıyoruz. Bu sayede İlacı vücudun belirli bir kısmına gönderebiliriz. Ancak parçacık vücudun çevresel şartlarıyla da başa çıkmak zorunda kalacak ki bu çok karmaşık bir proje.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim