Yüksek teknolojiye sahip filo kontrol tesisinde, HMM filosunun işleyişini izleyip, kontrol edebilecek. Ayrıca Gemiden kıyıya ve kıyıdan gemiye veri akışını sağlayan bağlantı için entegre bir platform sağlıyor.

Tesis, gerçek zamanlı izleme sistemi, gemi performansı, konumlar, yakıt tüketimi, okyanus hava durumu ve kargo bilgileri dahil olmak üzere tam görünürlük ile yoğun bilgi akışı sunuyor.

Gemiler ayrıca, makinelerde yapılan inceleme ve onarım çalışmalarını görüntüleme de dahil olmak üzere çok çeşitli gemi operasyonlarını destekleyen bir uzaktan kontrol sisteminden yararlanabilecek.

HMM, operasyonel verimlilik ölçütlerini analiz etmeye ve merkezden toplanan verilere dayanarak otonom gemilerin ticari uygulanabilirliğini keşfetmeye de devam edeceğini söyledi.

HMM'nin başkanı ve CEO'su Jae-hoon Bae, “Dijital yetenekler, rekabet avantajı sağlamanın temel unsurlarından biri haline geldi. Filo yöneticilerimizde operasyonel mükemmelliği ve verimliliği artırmaya yönelik çabaları hızlandıracağız. Akıllı gemi çözümlerini sadece yeni inşa gemilerimize değil, halihazırda faaliyette olan diğer gemilere de kademeli olarak uygulayacağız.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim