Denizcilik teknolojileri Covid-19’a karşı endüstriyi desteklemeye faaliyetlerine girişiyor.

CSA başkanı Juan Carlos Croston, Nick Chubb ve Thetius tarafından derlenen ve  Covid-19 sırasında şirketlere denizcilikle ilgili konularda yardımcı olmak amacı ile teknoloji tabanlı kaynaklar listesi paylaştı.
Koronavirüs denizcilik sektöründe arz talep dalgalanması, limanların kapatılması ve mürettebat değişimlerinde oluşturduğu zorluklar gibi nedenlerle önemli sorunlar doğuruyor.
Bu zorluklara rağmen, denizcilik teknolojisi topluluğu virüse karşı savaş açtı, bir takım yeni girişim ile teknoloji şirketleri virüse karşı mücadele etmek için bilgi sağlıyor.
Endüstrinin bu zor günler ile baş etmesini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak sunulan kaynakların bir listesini düzenledik.

  • İnglitere merkezli Shiptech şirketi Geollect, coğrafi bölgelerdeki vakaları ve haberleri takip etmeyi kolay hale getiren bir bilgi panosu başlattı.
  • Willhelmsen Gemi Hizmetleri tüm dünya limanlarına giden gemiler için aktif sınırlamalar ve özel gereksinimleri detaylı halde sunan bir Covid-19 Liman Kısıtlama Haritası yayınlıyor.
  • Büyüyen İsrail teknoloji şirketi Windward denizcilik sektörünün dünyayı ayakta tuttuğuna dair bir harita yayınladı. Kullanıcılarına şuanda ülkelerinin limanlarında kaç geminin içindeki tedarik malları ile birlikte  beklediğini gösteriyor.
  • Jeofizik teknoloji şirketi ION çevrimiçi paylaşmalrına ek olarak, uzaktan çalışmanın getirdiği zorlukları hafifletmek amacı ile kurduğu Marlin Smartport çözümlerini üç ay boyunca ücretsiz sunuyor.
  • PortXchange, kriz sırasında limanların yazılımlarına ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. Girişimin adı Stay Healthy and Connected (Sağlıklı ve İletişimde kalın).
  • Denizcilik uydu sağlayıcısı Inmarsat, denizciler için sesli aramalarda yüzde 50 indirim sağlamakla kalmıyor aynı zamanda bir sağlık uzmanı ile görüntülü konuşmak isteyen denizciler için ücretsiz görüntülü konuşma sağlıyor. Ayrıntılı Bilgi
  • Mürettebat sağlığı ve refah yazılım girişimcisi Big Yellow Fish geçici olarak ücretsiz hizmet sunmaktadır. Ayrıntılı bilgi 
  • Dockflow, ücretsiz bir bekletilme ve alıkonma izleme aracı yayınladı ve bu nakliye şirketleri ve kargo sahiplerinin arasındaki beklenme, tazminat ve alıkoymadan gerçekleşen zorlukları önlemeye yardımcı olacak. Ayrıntılı bilgi;

Sizi bilgiledirmeye devam edeceğiz. Eğer siz de bir proje üzerinde çalışıyor ve bilmemiz gerektiğini düşünüyorsanız lütfen iletişime geçin.

Editör: TE Bilişim