Deep BV, otonom sistemlere geçiyor

Alman teknoloji firması Sea Machines Robotics, hidrografik sörvey hizmetleri sunan Amsterdam Deep BV'nin gemilerinden birini Sea Machines SM300 otonom kontrol sistemi ile güçlendireceğini açıkladı.

Deniz Makineleri sistemi, gemideki navigasyon, konumlandırma ve yerleşik yardımcı makinelerin ve sensörlerin kontrolünü sağlıyor. . Gemi Deep BV'nin Amsterdam ofisinden kumanda edilecek.

Uzaktan kumanda edilen gemi ilk hizmetini, Hollanda'nın kuzeyinde bulunan ve gel-git  hareketlerinin görüldüğü sığ bir su alanına sahip olan Wadden Denizinde hidrografik yapıyı inceleyerek verecek.

Deep BV bu hizmeti yaparken gemide herhangi bir sörveyör bulunmayacak, geminin tüm araçları (sörvey sonarları, hidrofonlar, güverte vinçleri, vinçler ve davitler dahil) kıyıdaki bir sörvey kontrol odasından yönetilecek. Gemi tarafından toplanan veriler 4G ve uydu bağlantısı ile kontrol odasına iletilecek.

Sea Machines CEO'su Michael G. Johnson yaptığı açıklamada, "Hidrografik araştırma, otonom komuta ve uzaktan kontrol kontrol teknolojilerimiz için örnek bir kullanım örneğidir." Dedi.

Editör: TE Bilişim