Maersk liderliğindeki veri projesi TradeLens, Filipinler merkezli terminal operatörü ICTSI tarafından işletilen 31 konteyner terminalinin tamamının eklenmesiyle ciddi ölçüde genişliyor.

ICTSI Bilişim kurulu Başkan Yardımcısı Brian Hibbert; “Şu anda sistemi test ediyoruz. Kargonun yüklenmesi ve boşaltılması, gemilerin blok zincir platformuna yanaşması hakkında bilgi aktarıyoruz. Sistemin tam entegrasyonundan sonra, düzenleyici otoritelerle çalışmayı optimize edebileceğiz ve deniz taşıyıcılarından çevrimiçi güncellemeler alacak ve terminallerimize gelip giden her şeyin görünürlüğünü artıracağız." ifadelerini kullandı.

Belge yönetimi ve gönderi takibi için dijital platform!

TradeLens, nakliyeciler, gümrük acenteleri, limanlar, deniz taşımacılığı şirketleri ve sigortacılar olmak üzere tüm konteyner navlun paydaşlarına belge yönetimi ve gönderi takibi için aynı dijital platformu sunacak.

Kullanıcılar arasında YILPORT'da var

Maersk ve IBM tarafından ortaklaşa geliştirilen projede öne çıkan kullanıcılar arasında CMA CGM, MSC, DP World, YILPORT ve Standard Chartered bulunmaktadır. Projenin toplamda, dünya çapında 10 konteyner taşımacılığı şirketi ve 600 liman ve terminal tesisinin sevkiyatını kapsadığı açıklandı.

TradeLens bir bulut platformu kullanarak, kullanıcıları için gerçek zamanlı, izin kontrollü bir gönderi veri ortamı oluşturuyor. Bu, nakliye sırasında gönderilerin takip edilmesine ve kaynaklarını buna göre planlamalarına olanak tanıyacak. Bu arada, katılımcıların verileri IBM blockchain teknolojisi kullanılarak güvence altına alınacak ve doğrulanacağı belirtildi.

TradeLens teknolojisinin evrak işleri için işlem süresini kısalttığını, bunun da konşimento, sertifika, fatura ve diğer belgeleri düzenlemeyi daha hızlı ve kolay hale getirdiğini söyleniyor. Terminal operatörleri için bu, terminalden daha hızlı serbest bırakma ve gümrükten çıkarma anlamına geliyor. Proje hem göndericiler hem ileticiler için daha az ofis iş yükü ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim