2022'de tamamlanması planlanan projede sistemin uzun seyirlerde test edilmesi için newcastlemax tipi bir dökme yük gemisinin güvertesine Anemoi'nin patentli dikey rotorlarının yerleştirilcek.

Oldendorff Carriers'ten Torsten Barenthin rotor yelken teknolojisinin diğer çevreci gelişmelerle kombinasyon için uygun bir tamamlayıcı çözüm olduğunu öne sürerek; “Bu ortak geliştirme projesi, şirketimizdeki diğer devam eden projelerle birlikte, filomuzda yeşil teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasına olan bağlılığımızın bir kanıtıdır. OC, gemi tasarımcısı, üreticisi ve klaslama kuruluşuyla ortaklık yaparak, gemilerimizin faaliyette olduğu tüm süre boyunca çevresel ve ticari faydalar sağlayan kapsamlı bir rüzgar teknolojisi uygulaması gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Oldendorff'tan yapılan açıklamada; “Gemi sahibi ve işletmeci olarak, sıfır sera gazı emisyonu elde etme çabalarımız sadece şirkete değil, tüm değer zincirine de fayda sağlıyor. Sürdürülebilir denizcilik projeleriyle faaliyetlerimizin genel çevresel etkisini azaltarak tüm paydaşlarımıza değer katmaya devam ediyoruz' ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim