UZMAR’ın ana sponsoru olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi ITUASTEAM Otonom tekne takımı tarafından geliştirilen BEE-Ast otonom botu 26 Ağustos Cuma günü suya indirilecek.

İTÜ Rektörü  ismail Koyuncu ve sponsor firmaların yetkililerinin katılımlarıyla Maslak’ta bulunan İTÜ Göleti’nde gerçekleştirilecek olan suya indirme töreni saat 17:00’da başlayacak.

Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesinde kurulan ve hedeflediği amaçlara ulaşmak doğrultusunda Elektrik, Yapay Zeka, Elektronik Haberleşme, Kontrol, Makina, Geomatik ve Gıda Mühendisliği gibi birçok mühendislik dalından üyeler içermekte. Tasarladıkları ve ürettikleri araçların dışarıdan bir müdahale olmadan tamamiyle otonom bir şekilde verilen görevleri yerine getirmesi amaçlayan takım, kendi özgün imkanlarının yanı sıra sponsorların destekleri ile yerli ve milli su üstü yüzer araç tasarımı ve üretimi yapmakta.

UZMAR’ın ana sponsor olarak otonom aracın inşası için gerekli malzeme ve ekipman tedariğinde bulunarak ana sponsoru olduğu ITUASTEAM, Bee-Ast ile 2022 Robotx Otonom Denizcilik Yarışması’na Türkiye’den katılmaya hak kazanan ilk ve tek üniversite takımı oldu. Takım, 11-17 Kasım 2022 tarihlerinde Sidney Uluslararası Tekne Yarış Merkezi’nde düzenlenecek olan yarışlarda ülkemizi temsil edecek.

Editör: CAHİT İSTİKBAL