Baykal tekne aldı haberi mahkemelik  

CHP'nin eski lideri hem manevi tazminat davası açtı hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu

Haberin asparagas olduğunu belirten Baykal, özür beklediğini açıklamıştı. Ancak beklenen olmayınca Baykal, avukatları aracılığıyla hem Altaylı'ya hem de gazeteye 50 bin liralık tazminat davası açtı. Ayrıca tekzip metni hazırlandı ve cezai suç duyurusunda bulunuldu.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Baykal'ın tekne aldığına ilişkin haberle ilgili hem manevi tazminat davası açıldığını hem de savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan "Baykal'ın deniz açılımı" başlıklı haberin tamamen "senaryo" olduğunu belirtti. Baykal'ın tekne almak için hiçbir girişimde bulunmadığını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

24 SAAT ZAMAN TANINDI

"Sayın Deniz Baykal hiç kimseyi de bu konuda yetkilendirmemiştir. Haberde geçen tekne olsa olsa Fatih Altaylı'nın hayal teknesi olabilir. Sayın Deniz Baykal, basına ve basın mensuplarına duymuş olduğu saygı gereği anılan kişiye 24 saat zaman tanıyarak yalan haberi düzeltmesi için süre vermiş, bu süre içinde Sayın Fatih Altaylı'nın haberinde ısrar etmesi nedeniyle tarafımızca hukuki yollara başvurularak hem manevi tazminat davası açılmış hem de ilgililer hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

ALTAYLI, OYUNA GELMİŞ

gazeteciler.com adlı sitede yayımlanan haberde ise Fatih Altaylı'nın işletildiği öne sürüldü. Adnan Berk Okan imzalı haberde, Altaylı'nın Gökçek Marina dediği marinanın adı Clup Marina olarak düzeltildikten sonra Müdürü Tolga Osman Aşçı'nın ağzından ifadelere yer verildi. Buna göre Aşçı, 'Haber yalan' diyor. Altaylı'nın, 'Kaynağımdan eminim' dediği kişinin ise bir kaptan olduğu belirtiliyor. İddiaya göre, sıkı bir Baykal muhalifi olan kaptan, arkadaşlarıyla 'gır gır' yaparken 'Ulan öyle bir haber uyduralım ki şu Baykal bir daha ortaya çıkamasın' diyor. Arkasından da 'yat haberi' Altaylı'ya ulaşıyor. Ancak ne gemi kaptanı ne de arkadaşları işin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyor.

Editör: TE Bilişim