Bandırma Limanı'nda kasım rakamları açıklandı

Marmara Bölgesi'nin en büyük ikinci limanı olan Bandırma Limanı'nda geçtiğimiz Kasım ayında 73 milyon 923 bin dolarlık dış ticaret gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Odası'ndan alınan bilgiye göre limandan geçen ay 36 milyon 860 bin dolarlık ithalat yapılırken, ihracat ise 37 milyon 63 bin dolar oldu. Limanda en fazla ithal edilen ürün çeşidi ise toplam 20 milyon 608 bin dolarlık ithalat yapılan tarım ürünleri ve tohumlar oldu. ABD, Ukrayna, Rusya, Arjantin, Bulgaristan ve Romanya'dan değişik şirketler tarafından satın alınan buğday, kepek, mısır, ayçiçek tohumu gibi tarım ürünleri gemilerle limana getirildi. Kasım ayında Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Bagfaş) ise 15 milyon 721 bin dolarlık kalsiyum fosfat, kükürt, amonyum sülfat gibi kimyasallar satın aldı.

Kasım ayının ihracat lideri kurum Eti Maden İşletmeleri oldu. Boraks, kolemanit cevheri, üleksit cevheri ve asitborik gibi maddeleri İngiltere, ABD, İtalya, Rusya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye ihraç eden Eti Maden İşletmeleri, 18 milyon 437 bin dolarlık ihracat yaptı. Geçtiğimiz ay ayrıca, 2 milyon 874 bin dolarlık mermer ve mermer parçaları, Banvit ve Şeker Piliç tarafından 1 milyon dolarlık piliç eti, Kocaman Balıkçılık tarafından 1 milyon 658 bin dolarlık su ürünleri ihracatları da yapıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim