"Balmoral" a bu kez de korsanlar saldırdı

Ocak ayında Biskay'da dev dalgalara yakalanan ve limana geri dönmek zorunda kalan Balmoral yolcu gemisine bu kez de Aden Körfezinde korsanlar saldırdı...

LONDRA - Dünya turu için yola çıkan ve bin 300 İngiliz turistin içerisinde bulunduğu 'Balmoral' adlı yolcu gemisi, Aden Körfezi'ndeki korsanların son hedefi oldu.

Somalili korsanlar, 43537 Gross tonajlı büyük gemiye roket atarlarla saldırdı. Gemi personeli ise güverteye çıkmaya çalışan korsanlara tabancalarla karşılık verdi.

Gemi personeli, bölgedeki NATO'ya ait savaş gemilerini yardıma çağırmak için uzun bir süre işaret fişekleri fırlattı.

Ürdün'den Hindistan'a gitmekte olan yolcu gemisi, 2 sürat teknesiyle saldıran korsanlardan zigzag şeklinde manevralar yaparak kurtulmayı başardı.

Personelin tüm çabalarına karşın gemiye çıkmaya çok yaklaşan korsanlar, bölgeye ulaşan Amerikan donanmasına ait savaş gemisiyle kısa süreli bir çatışmaya girseler de sonunda kaçmak zorunda kaldı.

Gemi personeli ve yolculardan kimsenin yaralanmadığı olay sonrasında 'Balmoral', kendisine koruma sağlayan savaş gemisinin eşliğinde Aden Körfezi'nden çıkmayı başardı.

Geminin dev dalgalara yakalanmasıyla ilgili haberimiz için aşağıdaki linki tıklayınız:

Dev Gemi Ceviz Kabuğu Gibi Savruldu
Fransa ve İspanya açıklarındaki Biscay Körfezi’nde büyük bir fırtınaya yakalanan 43 bin 500 tonluk lüks yolcu gemisi, dev dalgaların ortasında ceviz kabuğu gibi savruldu....

Editör: TE Bilişim