Havran Belediyesi tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. Kursu ilk gün Kaymakam Öztürk ve Başkan Ersoy ziyaret etti.
Bilgi evinde başlayan kursun ilk gününde Havran Kaymakamı Yasin Öztürk,Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy,Havran Emniyet Müdürü İsmail Tur,Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz,Havran Halk Eğim Müdürü Nuri Sağlam daire müdürleri kursiyerlere başarılar dilediler. Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, "İlçemizin kalkınmasında büyük katkı sağlayacak olan proje İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Havran Belediye Başkanımıza Belediye Başkan Yardımcımıza, Kosgep yetkililerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Emin Ersoy; “Devletimizin kendi işini kurmak isteyen gençlerimize, kadınlarımıza ve diğer vatandaşlarımıza çok güzel teşvikleri var. Bu teşviklerden Yeni Girişimci Desteği ve Genç Girişimci Desteği 50.000 TL’ye çıkarıldı.Halkımızın hibe desteklerinden faydalanarak kendi işini kurmasını sağlamak işsizlikle mücadelede en etkili yöntemlerden birisidir. Yöremizde yeni iş alanları oluşturulması, yeni iş yerleri açılması yeni istihdamların oluşmasını da sağlayacaktır. 50.000 TL hibe desteği alan vatandaşlarımız rahatlıkla kendi işini kuracak ve yanında bir başka işsizi istihdam edecektir. Bu nedenlerle Havran Belediyesi olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Havran’da gerçekleştirmeyi çok istiyorduk. KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde bu eğitimi ücretsiz olarak gerçekleştirmeye başladık. Bugün 30 kursiyerimizin katılımıyla kurs başladı. Hepsine hayırlı olsun diyorum. Umarım eğitime katılarak sertifika alan çok sayıda vatandaşımız KOSGEB hibelerinden faydalanarak kendi işlerine kavuşurlar. Ben de büyük bir gurur ve mutlulukla iş yerlerinin açılışına katılırım. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.”dedi.
Kaynak: iha