Balıkesir Dursunbey’in ilçesindeki öğrenciler ve öğretmenler, kültür gezileri kapsamında Bursa Kitap Fuarı’na katılıp şehri gezdiler.

BENGİ Projesi kapsamında, öğrencilerin okuma alışkanlığını pekiştirme amacıyla başlatılan ve Dursunbey Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Köse tarafından yürütülen "Dost Kitaplar, Dost Öğrenciler, Dost Öğretmenler Projesi" ekibi Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´ın katkılarıyla organize edilen Bursa Kitap Fuarı ve Şehir Gezisine katıldı.

Geziye 30 öğrencinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Avcı, Dursunbey Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Özcan ve öğretmenlerkatıldı.

Gezinin ilk bölümünde 15. TÜYAP Bursa Kitap Fuarını gezen öğrenciler, okumayı arzu ettikleri kitapları ve çok daha fazlasını temin etme imkanı buldular. Dursunbeyli hayırsever iş adamı Selahattin Mizan’ın organize ettiği öğle yemeğinin ardından, gezi şehir turu ile devam etti. Şehir turu kapsamında Bursa´nın Tophane Meydanı, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Ulucami ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Emir Sultan Camii gibi tarihi bölgelerine ziyaretler gerçekleşti. Dönüş yolunda ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Dairesi tarafından Çocuk Köyü’nde akşam yemeği ikram edildi.

Dursunbey Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, "Projemizin başladığı günden bu yana desteklerini esirgemeyen ve Bursa Gezisinin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan, Dursunbey Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı İrfan Sarıgül’e ve işadamı hemşerimiz Selahattin Mizan´a öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak teşekkür ederim" dedi.
Kaynak: iha