Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en önemli okullarından biri olarak nitelendirilen Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri "Denizcilerimiz Avrupa’da " Erasmus Plus Projesi gittikleri İtalya ayağını tamamladı.

Projenin İtalya’nın Abruzzo bölgesinde Chieti, Pescara ve Termoli şehirlerinde gerçekleştiğini kaydeden Okul müdürü Hüseyin Aday muhabirimize yaptığı açıklamada, “Projemiz katılımcıların Avrupa’da açık deniz ortamındaki uygulamalar neticesinde deneyim kazanarak, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda mesleki yeterliklerini geliştirmek ve istihdamlarını desteklemek hedefine kilitlenmiştir. Bu hedefe ulaşmak için, İtalya’daki Ortona ve Termoli Denizcilik Okulları ile ortaklık gerçekleştirilmiştir. İki hafta süren eğitim çalışması, ev sahibi kurumların görevlendirdiği teknik personel ile refakatçi öğretmenlerin rehberliğinde gerçekleşmiştir. Eğitim çalışmasını tamamlayan katılımcı öğrencilerimiz; gemi makinesiyle yol verip ve yol kesebilme, gemiyi döndürebilme, demirlemek ve demirden ayrılabilme, rıhtım ve şamandıra manevrası yapabilme, özel şartlarda manevra yapabilme deneyimi kazanmışlardır” dedi.

Müdür Aday yaptığı açıklamada projenin özel amaçlarını ise şöyle sıraladı; “Ülkemizdeki denizcilik sektöründe işgücü piyasasının gelişmesine katkı sağlanmış, istihdam fırsatlarının dışında kalma riskinde olan katılımcı öğrencileri istihdama dâhil edilmiş, okulumuzun yurt dışındaki okul ve işletmelerle bağları güçlendirilmiş ve devamlı ortaklıklar geliştirilmiş, bir gemiye kumanda edebilme yeterlikleri konusundaki başarılı uygulama ve yenilikleri katılımcılar eliyle, ülkemize transfer edilmiş, katılımcı öğrencilerin girişimcilik ve rekabet ruhunu geliştirilmiş, katılımcı öğrencilerin genel ve mesleki yabancı dil yeterliklerini geliştirilmiş, katılımcı öğrencilere Avrupalılık bilinci kazandırılmıştır."

Öte yandan projenin ikinci etabının ise Litvanya’da yapılacağı öğrenildi.
Kaynak: iha