Sivil Toplum Diyaloğu –II Hibe Proğramı Tarım ve Balıkçılık bileşeninde, AB tarafından finanse edilen,AB Bakanlığı tarafından  desteklenen, MFİB nin denetlediği,TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ,Uzunköprü ve Haskova Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yürütülmektedir.
 
Uzunköprü‘de kendi alanında bir ilk ve Uzunköprü genelinde 2.Fuar düzenlenmektedir. Bu  da AB Projelerinin Uzunköprü’ye sağladığı ekonomik ve sosyal katkıyı anlatmaktadır. Uzunköprü Tarım ve Hayvancılık fuarına Bulgaristan Haskova’dan Tarım ve Sanayi alanında firmalar ürünleri ile katılacak,mal ve hizmetlerinin tanımında ve satışında kendilerine ekonomik katkı sağlayacaklardır.
 
Türkiye den  ise Uzunköprü ve Bölge ile  Trakya dan tarım ve sanayi alanında firmalar mal ve hizmetleriyle katılım sağlayacaklar, gerektiğinde Fuarda tanıtım ve satış yapabileceklerdir.
 
Bu anlamda sınırın her iki yakasındaki bu tür Tarım ve Hayvancılık Fuarının Uzunköprü de  gerçekleştirilmesi bölge ekonomilerini canlandıracak, istihdamı artıracak, işsizliği azaltacak,tarım ve sanayi ürünlerinin dış pazarlara daha kolay ulaşmasını sağlayacak,bu alanda ortak girişim  ve yatırımların artırılması sağlanacak,tarımsal ticaret artacak,Projenin devamlılığı sağlamada en büyük etken olacaktır.
 
Tarımsal Sanayi Geliştirilmesi Projesi kapsamında AR-GE Merkezi kurulmuş ve merkez bölgede 18 aylık süreçte 6 adet bilimsel ve sektörel araştırma yapmış ve sonuçlarını zamanla seminer ve konferans yöntemiyle kamuoyuna duyurmuş, ayrıca  kitap haline getirilerek yayımlanması sağlanacaktır. Bu araştırmalardan sağlanan sonuçlardan alınan bilgilere göre Bölgede Tarım ve Hayvancılık Fuarının yapılmasının çok yararlı olacağı ve AB nin farkındalığının ve görünürlüğünün çok yaygın olarak sağlanacağı bilgileri elde edilmiştir. Bu anlamda Projede planlarında değişiklik yapılmış ve bu değişikliğin bütçesi de  parelel olarak değiştirilmiş ve AB  bakanlığının her zaman olduğu  gibi bu aşamada  destek ve katkıları sağlanmıştır.
 
20-21-22 EYLUL 2012 TARİHLERİNDE KÖPRÜ başında ve Pazar yerinde yapılacak Fuar 20 Eylul 2012 Perşembe günü saat 11.00 de açılacak ve proğram gereği standlar ziyaret edilecektir. Cuma Günü akşamı konserle devam edecek TARIM VE HAYVANCILIK FUARI Cumartesi günü değerlendirme toplantısı ve ördekli gölde Pilav ziyafeti ile sona erecektir.

Editör: TE Bilişim