Ünlü balıkçıların kıyasıya mücadelesi nefes kesti!

46 teknenin yarıştığı 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' kötü hava şartlarına rağmen yoğun ilgi gördü

Avrupa'nın en büyük 3 balıkçılık yarışması arasında yerini alan 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nın dördüncüsü yerli ve yabancı balıkçıların katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu başladı. 46 teknenin katıldığı turnuvada en çok balığı tutabilmek için rastgele diyen balıkçılar kötü hava şartlarına rağmen kıyasıya mücadele etti.

BALIKLAR TARTILDI

Sörften sonra uluslararası balıkçılık turnuvasına da ev sahipliği yapan Alaçatı, hafta sonu kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Vodafon sponsorluğunda bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Alaçatı Balıkçılık Turnuvası, 46 teknenin katılımıyla gerçekleşti.

Turnuvaya aralarında Gökhan Çarmıklı, İsmail Boyner, Deniz Özkardeş başta olmak üzere ünlü işadamları, Güney Afrika, ABD ve İtalya'dan balıkçılar katıldı. Dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz, International Game Fish Association 'Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu' (IGFA) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti ve turizm profesyoneli İlknur İçingir tarafından uluslararası standartlarda organize edilen turnuvada, katılımcılar kötü hava koşullarına rağmen, gün boyunca en iyi balığı yakalamak için birbirleriyle yarıştı.

Alaçatı Port Marina'dan demir alan tekneleriyle uluslararası sularda karadan 20 ila 40 mil açıkta oltalarını denize bırakan balıkçılar, gün boyunca en büyük ve en çok balığı tutabilmek için mücadele etti. Gün sonunda kıyıya dönen balıkçılar, tutulan balıkların tartılması sırasında adeta nefeslerini tuttu.

MORAL BOZDU

Gün boyunca denizde kalan teknelerden sadece 5'inin tuttukları 7 balıkla karaya geri dönmesi kısa süreli moral bozukluğuna sebep olsa da, ikinci gün mücadele kıyasıya devam etti.

8 bin 500 dolarlık büyük ödül için sabah saat 06.00'da demir alan tekneler, 16.45'e kadar oltalarını denize bıraktı.

İlk gün Ömer Atay, Can Ulkay, Mustafa Van ve Murat Mestut'un bulunduğu El-Quizo teknesi 10 kilo 340 gramlık Albacore cinsi balık ile birinciliğe otururken, Equinox ikinci, Zeynep isimli tekne ise yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim