Birinci KKTC Av Atıcılık, Balıkçılık, Doğa Sporları ve Kamp Malzemeleri Fuarı,  Fuar Alanı’nda sürüyor. Unifex Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın cuma gecesi yapılan açılış törenine Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu da katıldı.
Ünifex Fuarcılık Direktörü Ümit Erhan açılışta, yeni bir adım atmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
 
Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, fuarda sadece av üzerine değil, doğa sporları ile kampingle ilgili ürünlerin de sunulduğunu ifade etti. KKTC’nin her yönüyle gelişmekte olan bir ülke olduğunu kaydeden Tatar, “Ambargolar altında olsa dahi insanına dünya ürünlerini sunabiliyor” dedi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu ise, “Unifex Fuarcılık gün geçtikçe markaya dönüşüyor” dedi. Bugün de açık kalacak fuar, 15:00 ile 23:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

4-7 Ekim’de 2 fuar birden

Bu arada, Unifex Fuarcılık’ın organizasyonuyla 4-7 Ekim tarihleri arasında iki fuar birden düzenleneceği de bildirildi. Lefkoşa Atatürk Kültür Parkı Fuar Alanı’nın belirtilen tarihlerde, “6. Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı (Agricyprus 2012)”  ile “1. Bahçe, Peyzaj ve Evcil Hayvanlar Fuarı’na (Cyprus Pet and Garden 2012)” ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre fuarlar hafta içi 18.00-23.00, hafta sonu ise 15.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Agricyprus 2012’ye destek fazla

Unifex Fuarcılık yetkilileri Agricyprus 2012’nin, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Ziraat Mühendisleri Odası, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Süt Endüstrisi Kurumu, Organik Yaşam ve Tarım Derneği, Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği ve KKTC Seracılar Birliğinin katkılarıyla düzenleneceğini kaydetti.

Verilen bilgide, Cyprus Pet and Garden 2012’nin de Unifex Furacılık organizatörlüğünde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılacağı ifade edildi. Ünifex Fuarcılık Direktörü Ümit Erhan, söz konusu fuarlara KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Tarım Bakanı ile TC Tarım Bakanı yanında ismini vermediği beş ayrı ülkeden daha konukların katılacağını söyledi




Editör: TE Bilişim