Türk Balıkları ABD’ye Dolarlar Türkiye’ye

 Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), çalışmalarının meyvelerini topluyor. Türkiye’nin Amerika’ya su ürünleri ihracatı 2015’te yüzde 47’lik bir artış göstererek 17.4 milyon dolara yükseldi.

STG, Şikago’da 15-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen PLMA’s Private Label Trade Show Fuarı’na katıldı. Birçok sektöre yönelik özel markalı ürünlerin sergilenebildiği fuara, 35 ülkeden 2 bin 700 firma ile 5 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçi katıldı. Fuar’da 20 bin değişik ürün sergilendi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG’nin Türkiye’den direkt uçuş olan yerlere ihracatını artırma hedefi olduğunu belirtti. Kızıltan, bu kapsamda ABD’de düzenlenen Seafood Expo North America ve New York Fancy Food Fuarı yanında Şikago’daki Private Label Trade Show Fuarı’na da katılarak pazarda iyi bir yer edinmek istediklerini kaydetti.

KÜLTÜR BALIĞINA İLGİ

ABD’de sağlıklı ve kontrollü üretildiği için kültür balığına karşı yoğun bir ilgi ve güven olduğunu belirten Kızıltan, “Amerikalılar, deniz ürünlerini çok seven ve tüketen bir toplum. ABD’de özellikle son yıllarda sağlıklı beslenme çok daha yükselen değer. ABD’deki bu trendden azami derecede yararlanmak istiyoruz” dedi.

SUDAN 406 MİLYON DOLAR ÇIKTI

Türkiye’nin 2015 yılında genel ihracatının gerilediği bir süreçte su ürünleri sektörünün ihracatını arttırmayı başardığına işaret eden Kızıltan, şöyle devam etti: “Su ürünleri sektörümüz 2015’in Ocak - Ekim döneminde ihracatını yüzde 16’lık artırarak 350 milyon dolardan 406 milyon dolara çıkardı. ABD’ye yaptığımız su ürünleri ihracatı ise yüzde 47’lik artışla 11 milyon 812 bin dolardan 17 milyon 408 bin dolara çıktı. 2023 yılı ihracat hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.”

Editör: TE Bilişim