Sırbistan da Türk balığı yemek istiyor

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Sırbistan'dan gelen balık ithalatçılarını ağırladı.

İki ülke arasında siyasi, ekonomik ve serbest ticaret anlaşmasının da içinde bulunduğu diğer bütün alanlarda önemli anlaşmalar imzalanmış olduğuna dikkat çeken STG Başkanı Melih İşliel, "Sırbistan'la turizmde gelinen noktanın, ticari ilişkilere yansıtılması için de uğraşmaktayız.
 
2 ile 5 Eylül 2013 tarihlerinde Sırbistan'dan gelen su ürünleri ithalatçılarını ağırlamış olmaktan dolayı oldukça memnunuz. Şu anda en fazla dondurulmuş alabalık ihraç edilen bu pazara ihracatımızı arttırmak ve çeşitlendirmek yönünde STG olarak çaba gösteriyoruz." dedi.

STG olarak 4-6 Mart 2013 tarihlerinde Sırbistan'ın Belgrad şehrinde üçüncü kez düzenlenen, 19 ülkeden 100'ün üzerinde firmanın katıldığı ve 2 bini aşkın profesyonel kişi tarafından ziyaret edilen Foodrex Culinaria Fuarı'na katıldıklarını hatırlatan İşliel, şunları kaydetti:
 
"Ayrıca bir süre önce de Sırbistanlı su ürünleri ithalatçılarından oluşan bir alım heyetini ağırladık. Bu kapsamda başladığımız çalışmalar sonuç verdi ve Sırbistan'da su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren yerleşik dört firma temsilcisinin, 2-5 Eylül 2013 tarihlerinde ülkemizi ziyaret ederek sekiz su ürünleri ihracatçısı firmayla ikili görüşmelerde bulunmasına olanak sağladık. Ardından tesis ve çiftlik ziyaretlerinde bulunan Sırp alım heyeti yetkilileri, Türkiye'deki su ürünlerinin çeşitliliğini görme şansı yakaladılar."

Türkiye Su Ürünleri Sektör Kurulu ile Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise Türkiye'den yapılan su ürünleri ihracatının 2001'den bu yana yüzde 503 arttığına dikkat çekti.
 
Kızıltan, "2001'de Türkiye'den yapılan yıllık su ürünleri ihracatımız 77 milyon 435 bin dolarken 2012'de bu rakam yüzde 503 arttı ve 467 milyon 186 bin dolar seviyesine ulaştı. 2013'ün ilk sekiz ayına baktığımızda ise şu anda 364 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı yapıldığını görüyoruz. Yıl sonunda bu rakamın 2012'yi aratmayacağını düşünüyor ve Sırbistan'a gerçekleştireceğimiz su ürünleri ihracat payımızın artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim