ŞAVŞAT HANLI DERESİ’NE 20 BİN ALABALIK 

Artvin’in Şavşat İlçesi Hanlı Köyü deresine Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 20 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Doğal Alabalık Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması” projesi kapsamında doğadan alınan kahverengi “kırmızı benekli” anaç alabalıklar Trabzon Maçka Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu’nda doğaya salınmak üzere hazırlanıyorlar. 


Üretilen yavruların belirli periyotlarda ilimizde önceden belirlenen derelerde doğaya salım işlemleri gerçekleştiriliyor. Son olarak doğaya salım programı kapsamında Artvin ili Şavşat İlçesi Hanlı Köyünde yavru alabalıkların salımı programı yapıldı. 



Gerçekleştirilen alabalık salım programına Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanı Cihangir Altun, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, AÇÜ Artvin Meslek Yüksek Okulu Avcılık Ve Yaban Hayatı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yasin Uçarlı, Hanlı Köyü Muhtarı Asker Dede ve vatandaşlar katıldı. 



Hanlı köyü deresi üzerinde gerçekleşen balıkların doğaya salma işlemi sırasında protokol ve vatandaşlar alabalıkları Hanlı köyü deresine bıraktılar.“Doğal Alabalık Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması” projesi kapsamında 2016 yılı içerisinde Artvin iline 845 bin adet alabalık salınması planlandığı ifade edildi. 



Hayati Akbaş - ŞAVŞAT
 
Editör: TE Bilişim