Havran ilçesinden Burhaniye ilçesi sınırlarını takiben Ege Denizi’ne akan Üyücek Deresi’nde yaşanan toplu balık ölümlerinin üzerinden bir gün geçmesinin ardından Edremit Çayı’nda da aynı sıkıntı baş gösterdi. Havran ilçesi yakınlarından akan suların birleşmesiyle oluşan ve Edremit ilçesinin içinden geçerek Ege Denizi’ne karışan Edremit Çayı’nda da toplu balık ölümleri görülmeye başlandı. İrili ufaklı binlerce balık ölerek Edremit Çayı’nın kenarlarında toplandı. Çayın geçtiği Ülkü Yolu’nu kullanan çok sayıda vatandaş, ölü balıkları fark etti ve durumun acilen incelenmesi ve harekete geçilmesini istedi. Edremit Çayı’nda balık tutarak boş vakitlerini geçirdiklerini söyleyen vatandaşlar, toplu balık ölümleri karşısında çok üzüldüklerini belirtti.
 
Aynı mevkiden akan sularla oluşan Burhaniye Üyücek Deresi ile Edremit Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin Havran ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan ve 500 hektar alanın yandığı orman yangınıyla alakalı olduğu söyleniyor. Yangın söndürme çalışmaları esnasında bölgede bulunan bakır madeninin havuzundan yanan alanlara bırakılan su ve küllerin yağmur ile birlikte çaya karışmasından kaynaklanan bir zehirlenme olma ihtimali üzerinde duruluyor.
 
Havran ve Edremit ilçelerinde yağmur yağışının yeniden başlaması, balık ve tatlı su hayvanlarının neslini tamamen bitirmesinden endişe edilirken, zehirli suların denize boşalmasıyla birlikte Ege Denizi’nde de deniz canlılarının zarar görmesinden korkuyor.
Editör: TE Bilişim