Hollandalı balıkçılık şirketi yeni tesisini Söke'ye kuracak

Aydın'da Söke ilçesinde oluşturulan organize sanayi bölgesine yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin hızla arttığı, son olarak Hollandalı balıkçılık şirketi Nordzee'nin bölgede bir tesis kurmak üzere yer talebinde bulunduğu belirtildi.

Söke OSB Başkan Vekili ve Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, OSB'de imar çalışmalarının tamamlandığını, 306 bin 405 metrekarelik alanda altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek yatırımcının bölgeden yer talebinde de hızlı artış gözlendiğini dile getirdi. Son olarak Hollandalı Noordzee Su Ürünleri AŞ'nin yeni yatırımı için Söke OSB'den yer talebinde bulunduğuna dikkat çeken Toyran, firmanın balık yemi, balık ağı temizleme tesisi ve ihracatta kullanılmak üzere köpük ambalaj malzemesi tesisi kurmak istediğini ifade etti.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve OSB Başkanı Levent Candal ile birlikte firmanın Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesindeki tesislerini gezdiklerini ifade eden Toyran, yıllık 4 bin ton balık üretimi gerçekleştiren firmanın üretiminin yüzde 95'ini ihraç ettiğini öğrendiklerini kaydetti.

Toyran, şöyle konuştu: "Noordzee firmasının balık temizleme tesislerini, yem fabrikasını ve ağ temizleme tesislerini inceledik. Balık atıkları direkt olarak yem sanayisinde ve en geç 24 saat içinde yem fabrikalarına ulaştırıldığına, dolayısıyla çevreye zarar vermediğine tanık olduk. Çevreye rahatsız edici koku vermiyor. Tesis faaliyetinin emek yoğun olması nedeniyle Söke'de kurulacak tesiste 300 kişi istihdam edileceğini öğrendik.

Firma öncelikle Söke OSB'den 10 dönüm yer talebinde bulunacak. Fakat onlara tahsis etmeyi düşündüğümüz toplam parsel büyüklüğü 65 dönüm olacak. Kalan bölümlerin de ön ödemesini yaparak kendilerine tahsis etmemizi istediler. Müracaat olmadığı sürece bu taleplerini dikkate alacağımızı söyledik. Söke OSB için şimdiden hayırlı olsun."

Toyran, bölgedeki ilk tesis temelinin bu ay atılacağını, 5 bin 300 metrekare büyüklüğündeki alanda yapı kimyasalları üretecek fabrikanın diğer yatırımcıları da harekete geçireceğini ifade etti. Söke OSB'den halen tarım endüstrisi, inşaat ve tekstil sektörü ağırlıklı olmak üzere 25 firmanın yer talebinde bulunduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim