Nisan ayında hangi balıklar yenir? Nisan ayında yenmesi gereken balıklar

Nisan ayının başlamasıyla birlikte, en çok merak edilen konulardan biri de bu ayda hangi balıkların yenmesi gerektiği oldu. Nisan ayında hangi balıkların yenmesi gerektiğini ve daha lezzetli olduğunu merak eden vatandaşlar konuya dair araştırma yapıyor. Peki, nisan ayında hangi balıklar yenir? Nisan ayında yenilmesi gereken balıklar neler?

Her hali ile damakları şenlendiren balık, nisan ayında da severek tüketilmeye devam ediyor. Nisan ayında bazı balıkların tüketilmesi işin uzmanları tarafından özellikle öneriliyor. İşte, fırında, ızgara, buğlama... Nasıl pişirilirse pişirilsin İlkbahar'ın sıcaklığını hissettiğimiz Nisan ayında tüketilmesi gereken balıklar ise şunlar; gümüş, izmarit, kalkan, mersin, morina, levrek, kefal, kaya balığı lezzetlidir. Nisan ayında en fazla avlanan balıklar kalkan, levrek, mercandır. Nisan ayındaki en lezzetli balık yine kalkandır bol zamanı nisan ayıdır.

BALIĞIN FAYDALARI NELER?

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde pek çok balık türü denizlerde bulunmaktadır. Doktorlar haftada iki kere balık yenilmesini tavsiye etse bile ülkemizde balık tüketimi oldukça az. İşte, balığın bilinen faydaları... Balıkta bulunan Omega 3 yağ asitleri, A ve D vitaminlerinin yanında mineraller bakımından da zengin olan balıklar; çinko, selenyum ve iyot gibi vücut için gerekli olan mineralleri de barındırmakta. İçerisinde bu kadar çok vitamin ve mineral bulunduran bu canlıların vücut üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmiyor. En bilindik özellikleri arasında; Sağlıklı diş etlerinin oluşmasına yardımcı olur. Saçların daha sağlıklı ve dayanıklı uzamasına yardımcı olur.

Editör: TE Bilişim