Marmara'da balık avına yeni düzenleme 

 Marmara Denizi'nde ışıkla balık avlamanın yasak olduğu derinlik 50 metreden 100 metreye çıkarıldı. Buna göre, kuru ve toplanmış olması şartıyla dip trolü ağları ambarda, kapıları ise ambarda veya güvertede bulundurulabilecek. 

Marmara Denizi'nde ışıkla avcılığın yasak olduğu sığ su derinliği 50 metreden 100 metreye yükseltildi. Bu kapsamda 100 metreden daha sığ sularda ışıkla avcılık yapılamayacak. Ayrıca, gırgır ağı olmayan balıkçı gemilerine ışıkla avcılık izni verilmeyecek, bu ağlar olmadan ışıkla avcılık faaliyetinde bulunulamayacak. 

BEYAZ KUM MİDYESİ AVCILIĞI 

Tebliğ değişikliği kapsamında, 1 Ekim 2016-14 Nisan 2018 tarihlerinde Rumeli Karaburun ile Kefken Adası Feneri arasında kalan Türkiye karasuları ile Tosun Burnu ile Samsun-Yakakent'teki Çayağzı Burnu arasında kalan karasularında beyaz kum midyesi avlanabilecek.

Ayrıca, 1 Ekim 2018-14 Nisan 2020 tarihlerindeki dönemde Bulgaristan sınırı ile Rumeli Karaburun; Kocaeli-Kandıra'daki Kefken Adası Feneri ile BartınKurucaşile'deki Tosun Burnu; Samsun-Yakakent'teki Çayağzı Burnu ile Samsun-Ordu il sınırındaki Akçay'ın denize döküldüğü yer arasında kalan Türkiye karasularında beyaz kum midyesi avcılığında bulunulabilecek. 

Ancak belirtilen dönemlerde, 15 Nisan-30 Eylül tarihlerinde, beyaz kum midyesi avcılığı yapılamayacak. Bakanlıkça balıkçı gemilerinin büyüklüğüne, avladıkları türlere ve faaliyetlerine göre ürünlerini karaya çıkarabilecekleri yerlere ilişkin düzenlemeler yapılabilecek.

Editör: TE Bilişim