Lüfer, balıkçıların yüzünü güldürüyor

Çanakkale Boğazı'nda Kilitbahir köyü önlerinde yuvalanan lüfer, tekne ve kıyı balıkçıları ile esnafın yüzünü güldürüyor.

Lüferin en çok görüldüğü Kilitbahir köyündeki Yeni Liman mevkisi, tekne ve kıyıdan avlanan olta balıkçılarının son günlerdeki en önemli uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Tekneleriyle burada konuşlanan ve saatlerce avlanan balıkçılar, öncelikle sardalya yakalayıp, bunları lüfere yem olarak kullanıyor. Kıyı balıkçılar ı ise yem olarak yine sardalya ve sahte balığı tercih ediyor.

Tekneden avlananlar günlük ortalama 30-40 civarında, kıyıdan avlananlar ise 3 ile 10 arasında balık yakalayabilirken, şansı yaver gidenler bu rakamların çok daha üzerinde balık tutabiliyor.

Yüzlerce teknenin gün boyunca konuşlandığı bölgede, kıyıda da çok sayıda balıkçının bulunması, çevredeki esnafın da yüzünü güldürüyor. Balıkçılar, çeşitli ihtiyaçlarını buradaki kafe ve büfelerden karşılıyor.

Balıkçıların bir kısmı yakaladıkları balıkları evlerine götürürken, bazıları da satış yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Lüferin tanesi 7 TL'den, kilogramı ise 20 TL'den satılırken, ilerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatların düşebileceği belirtiliyor.

Balıkçılar, havanın soğumasıyla birlikte balığın bollaşabileceğini ifade ettiler. 
 

Editör: TE Bilişim