‘Kuzey Yıldızı’ ile Su ürünlerinin sürdürülebilirliği denetlenecek

Sinop bölgesindeki su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanımını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen Su Ürünleri Kontrol Teknesi Kuzey Yıldızı, Sinop İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nce finanse edilen Su Ürünleri Kontrol Teknesi Kuzey Yıldızı, Sinop İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Yüklenici Firma Yetkilileri tarafından teslimi gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı isimli su ürünleri kontrol teknesi, Vali Erol Karaömeroğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, Sahil Güvenlik Bot Komutanı S.G. Yüzbaşı Mustafa Eray, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tam, İl Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu ve personellerin katılımlarıyla muayene ve kabul işlemleri yapılması ardından sürüş kontrolü denemesi yapıldı.

Sinop’a kazandırılan su ürünleri kontrol teknesinin ilimiz su ürünlerinin sürdürülebilirliğine büyük katkılar sunacağına inandıklarını söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tam, teknenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Tam, “Su Ürünleri avcılığında önemli bir potansiyele sahip olan İlimizde; su ürünleri kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımını sağlamak, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Yönetmeliği ve Tebliğler ile getirilen yasaklama, sınırlama ve yükümlülüklerin takip ve kontrollerini sürdürmek, su ürünleri ve istihsal alanlarının kirlilikten korunması çalışmalarının takibi, kontrolü ve izlenmesi amacıyla Bakanlığımızca yaptırılan ''Kuzey Yıldızı'' isimli Su Ürünleri Kontrol Bot'unun Yüklenici Firma Yetkilileri tarafından teslimi gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz bünyesine kazandırılan tekne ile ilimiz su ürünlerinin sürdürülebilirliğine büyük katkılar sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı adına Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim işlemi gerçekleştirilen bot hakkında Firma Yetkililerinden bilgiler alan Vali Erol Karaömeroğlu, Su Ürünleri Kontrol Botunun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne ve Sinop’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, kazasız seyirler diledi.

tekne-029.jpg

Editör: TE Bilişim