Kurban Bayramı balık fiyatlarını düşürdü

Samsun'da Kurban Bayramı nedeniyle balık fiyatlarında düşüş yaşandı. Bayram öncesinde 6 liradan satılan istavritin kilogramı 4 liraya geriledi.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesindeki balıkçılar, hava şartlarını değerlendirerek bayram tatili yerine palamut avına çıktı.

Denizlerde av sezonunun başlamasıyla balık tezgahları şenlenirken araya giren Kurban Bayramı nedeniyle balık satıcıları sakin günler geçirdi. Kentte balık satışı yapan Yaşar Koca, balıkçıların bayramda da denize açıldıklarını, bol balıkla kıyıya döndüklerini, ancak Kurban Bayramı'nda balığa talep azaldığı için fiyatların düştüğünü söyledi.

Kurban Bayramı'ndan önce 5-7 liraya satılan hamsinin fiyatının 3-4 liraya gerilediğine işaret eden Koca, "Mezgit 9 liradan 5 liraya, istavrit 6 liradan 4 liraya, palamut tane 10 liradan 7 liraya, barbun 6 liradan satılırken 4 liraya, uskumru 8 liradan 5 liraya düştü" dedi.

"Kalkanın fiyatı yarıya düştü"

Bayramda balık fiyatlarında en büyük düşüşün pahalı bir balık olan kalkanda yaşandığını söyleyen Koca, "Balıkta en büyük düşüş kalkanda yaşandı. Kalkan fiyatı yarı yarıya düştü. 60 liradan satılan kalkanın kilosu 30 liraya geriledi" diye konuştu. Fiyatların sezon boyunca çok yükseleceğini tahmin etmediklerini vurgulayan Koca, bayram sonrası balığa rağbetin artacağını ifade etti.

"Geçen yıla oranla hamsi 3 kat daha fazla yakalanıyor"

Koca, denizlerde bu yıl balığın bol olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Geçen yıla oranla hamsi 3 kat daha fazla yakalanıyor. Geçtiğimiz yıl Samsun balık haline günde 50 ton hamsi girerdi. Bu sezon ise günde ortalama 150 ton hamsi halden giriş yapıyor ve tezgahlarla buluşuyor. Bu sezon hamsideki bereketin devam edeceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımız uygun fiyata hamsi tüketebilecekler. Tabi hamsideki bu bereket hem vatandaşları hem de balıkçıları sevindiriyor."

Editör: TE Bilişim