Balıkçı esnafından Yılmaz Ergun “Balık bu sene bol ve ucuz. Geçen sene tanesi 15-20 TL olan palamut 6-7 liraya, hamsinin kilosu  5 liraya kadar düştü. Yine de rağbet yok. Satışların düşük olmasında havaların sıcak olmasının etkisi olsa da asıl sebep Konya'da balık kültürünün olmaması. Konya halkı balığı bilmiyor. Halkımız deniz ürünlerini daha fazla tüketmeli. En çok sattığımız balık sazan ve alabalık. Bunlard a kültür balığı. Sazan, alabalık gibi kültür balıkları yerine palamut ve hamsi gibi doğal deniz ürünleri tüketmeliyiz aslında” dedi.

Bir diğer dükkan sahibi Zeki Şekerci ise, “Ben asıl sorunumuzun satış problemi oluğunu düşünmüyorum. Daha büyük  sorunlarımız var. 2008 yılında Balık Hali'ni açtıklarında itfaiye haftada bir gelip burada temizlik çalışması yapıyordu. Her nedense daha sonra temizlemeyi bıraktılar. Halin kötü kokusu insanları rahatsız ediyor. Biz kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz. Bunun için özel makine dahi aldık, ancak yine de kokuyu engelleyemiyoruz. İnsanlar bu koku yüzünden buraya gelmek istemiyor” diye konuştu.

Otopark sorunununda olduğunu belirten Şekerci, “Bir diğer önemli sorunumuz da park yerimizin olmaması. İnsanlar balık almaya arabalarıyla geliyorlar. Fakat araçlarını park edebilecekleri bir yer yok. Müşteri Hal'e girip  balığı alıp çıkıncaya kadar polis cezayı yazıyor. Bu da bizim satışlarımızı olumsuz etkiliyor haliyle. Belediye'den ricamız bu iki sorunumuzun halledilmesi” dedi.
Editör: TE Bilişim