Karadeniz'de soğuk hava nedeniyle balık fiyatları arttı 
 
Karadeniz'de 3 gündür etkili olan kar, fırtına ve soğuk hava nedeniyle balık tezgahlarının çoğu boş kalırken, Giresun'da satışa sunulan balık fiyatlarında artış yaşandı.  
 
Giresun Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Necipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de son 3 gündür yaşanan olumsuz hava şartlarının balık avını, dolayısıyla balık satışını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Kar, fırtına ve soğuk hava öncesi balıkçı manav ve tezgahlarında kilosu ortalama 5 liradan satılan hamsinin fiyatının 10 liraya kadar çıktığı ifade eden Necipoğlu, ''Olumsuz hava şartları balık avını etkiledi. Bu nedenle çoğu balık tezgahı boş kaldı. Balık az avlandığı için de fiyatında büyük oranda artış yaşandı. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte bol balık balık avlanmasını ve dolayısıyla fiyatların normale düşmesini beklemekteyiz'' dedi.

Giresun'da balıkçı manav ve tezgahlarında hamsinin kilosu 10 lira, daha önce 8 liradan satılan çiftlik balıklarından çupra, levrek ve somun ise 10 ile 12 lirada arasında değişen fiyattan satılıyor.
 

 

Editör: TE Bilişim