Karadeniz'de balıkçılık sektörü bitme noktasına geldi

Karadeniz'de balıkçılık sektörü bitme noktasına geldi. Karadeniz'de balık av yasağının 15 Nisan’da sona erecek olması nedeniyle balıkçı tekneleri sezona erken veda etti.

Tekne sahipleri bakım için teknelerini tersanelere getirmeye başladı. Yaklaşık 30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Ahmet Köroğlu, bugünlerde denizde yeterince avlanma olmadığından teknelerini artık bakıma aldıklarını söyledi.
Balık avının yılbaşından bu yana azaldığını ve tekne sahiplerinin balık avını birer birer bırakmaya başladığına dikkat çeken Köroğlu, “Balık olmayınca boşta kaldık, biz de 'bari teknelerin bakımını yaptıralım' dedik. Çünkü Karadeniz hırçın, tekne bir av sezonu boyunca yıpranıyor. Bakıma ihtiyaç duyuyor. Sonuçta bu bizim ekmek teknemiz her türlü bakımını yaptırmamız lazım" dedi. "Sezonu değerlendirecek olursak avlanma oranı yüzde 50 yüzde 50 diyebiliriz" diyen Köroğlu "Kimilerine göre iyi, kimilerine göre kötü bir sezon geçti. Bu sene ava erken veda ettik.

Yeteri kadar avcılık olmadığından dolayı herkes yavaş yavaş bu işi bırakıyor. Ortada fazla bir kazanç yok. Denizin bereketi azalmadı aynı ancak denize açılan tekne sayısı çoğaldı, dolayısıyla herkesin aldığı pay düştü, taksimat arttı" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim