Kalkan balığı yetiştiriciliği masaya yatırıldı

Kalkan balığı yetiştiriciliğinde Çanakkale’nin özel yeri masaya yatırıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Japonya Uluslar arası İşbirliği Ajansı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Kalkan balığı yetiştiriciliğinde Çanakkale’nin özel yeri” konulu panel düzenledi.

Su Ürünleri Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen panel Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik ülkede su ürünleri yetiştiriciliğinin son on yıl içinde hızla artış gösterdiğini belirterek;

“Bu gelişim sürecinde ülkenin araştırma kurumları ve özel sektör ilişkileri kuşkusuz önemli bir yer tutmaktadır. Önemli su ürünleri yetiştiriciliği potansiyeline sahip ülkemizde üretim yapılmakta olan mevcut balık türlerinin yanı sıra alternatif türlerinde üretimine başlanması, tür çeşitliliği açısından önemli olup ülke ekonomisine de canlılık getirebilecektir” dedi. 
  
Cirik’in konuşmasının ardından söz alan JICA Uzmanı Goro Nezaki projenin Trabzon’dan start aldığını ifade ederek;

 “ Proje üzerinden 12 yıl gibi bir süre geçti. Türkiye ve Japonya işbirliği içinde çalışılmış bir projedir. Bu projenin başarıya ulaşması için herkes elini taşın altına kaymıştır. 1 sene daha önümüzde projemiz var” diye konuştu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ise ÇOMÜ’nün genelde Türkiye yerelde ise Çanakkale değerlerine yönelik akademik toplantıları düzenlemeyi görev edindiğini kaydederek; “ Değerleri ortaya çıkarmış ve bunlardan daha fazla yararlanmak için çözüm önerileri ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim